Het pand

Een gevelbreedte van 10 meter en de stoere uitstraling van een markant oud bankgebouw zijn de eerste kenmerken van dit geweldige monumentale pand op de Keizersgracht. Na verbouwing bevat het pand 3 woningen, waarvan de eerste twee al zijn verkocht.  

Historie

Het pand dateert van 1910 en is naar een ontwerp in neo-classicistische stijl van H.J.M. Walenkamp in opdracht gebouwd van J.C. Schulmayer. In 1918-1919 werd het pand ingrijpend verbouwd waarbij de voorgevel geheel opnieuw in een rationalistische stijl werd opgetrokken. De architect destijds was P.H. van Niftrik en zijn opdrachtgever was F.A. Sorel, directeur van N.V. 'De Globe', Maatschappij tot Exploitatie van Kantoorlokalen. In het verbouwde pand kwamen kantoren en een conciërgewoning ten behoeve van een verzekeringsmaatschappij. Het werk werd uitgevoerd door De Kondor. >Lees hier meer over de historie en architectuur  

De naam

Op de gevel is de beeltenis in zandsteen weergegeven van Arion op de Dolfijn. Arion van Lesbos is een epos uit de Griekse Mythologie.  

Het verhaal achter Arion

De jonge musicus Arion, in dienst van Periander, wil meedoen aan een muziekwedstrijd op Sicilië. Met behulp van een schelp, een geschenk van de kapitein, wint hij. Op de terugweg naar Korinthië wordt hij na aandrang van jaloerse zeelui door de kapitein overboord gezet. Door een dolfijn wordt hij echter opgevangen en naar Periander teruggebracht.”   Het interieurdesign is van Puurflow. Heeft u interesse? Klik hier om contact met ons op te nemen.